21 november 2023

    Welk materiaal/kleding heb je nodig tijdens het (kick)boksen?

    Boksen is een geweldige sport. Het is niet alleen ontzettend goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Je kunt je volledig focussen op de sport en het is de perfecte uitlaatklep voor alle stress en hectiek van de dag. Daarnaast leert (kick)boksen je ook hoe je jezelf kunt verdedigen, natuurlijk heb je dit hopelijk nooit nodig. Maar het geeft je toch een goed gevoel als je weet hoe je moet handelen in een noodsituatie. Daarbij is (kick)boksen geweldig voor cardio en kracht. En het is gewoon een stoere sport, perfect voor een boost in zelfvertrouwen. Dus absoluut een top idee om te beginnen met (kick)boksen. Voordat je begint met (kick)boksen, moet je zorgen voor een goede uitrusting. Zo blijf je veilig en comfortabel tijdens het trainen. Wat je nodig hebt en hoe je begint? Dat lees je hier!

    Bescherm je handen

    Om te beginnen: de bandage. Deze bandages beschermen de gewrichten in je polsen, als je stoten uitdeelt, moet je polsen deze klappen opvangen. De bandages geven dan wat extra ondersteuning om blessures te voorkomen. Naast bandages kun je ook binnenhandschoenen (kick)boksen gebruiken, deze zijn iets makkelijker uit en aan te doen voor de mensen die bandages ingewikkeld vinden. Vervolgens heb je nog goede handschoenen nodig. Hier is zeker geen one-size-fits-all oplossing. Elke vechter heeft zijn of haar eigen voorkeur voor handschoenen en het is belangrijk om even te testen welke handschoenen een match zijn voor jou! Als je het niet zeker weet, kan je trainer je ook altijd adviseren over welke handschoenen passen bij jou.

    Extra bescherming voor gevoelige zones

    Als je wil starten en op een later ook wilt gaan sparren, moet je nog wat extra bescherming aanschaffen voor gevoelige zones zoals je hoofd, je borsten en je kruis. Dit zijn plekken waar het extra pijnlijk of gevaarlijk is om klappen te krijgen en tevens is het tijdens wedstrijden verplicht om deze bescherming te dragen. Dit hoef je niet gelijk aan te schaffen. Het is beter om eerst de sport te ervaren en dan te kijken hoe ver je wilt gaan. Voor de gemiddelde training heb je handschoenen, bandages of binnenhandschoenen al wel voldoende. En zijn daarmee al jouw spullen voor (kick)boksen compleet! Veel wordt ook beschikbaar gesteld door trainers. Wel is het goed om in elk geval je eigen handschoenen te hebben op den duur, maar overleg dit eerst met de trainer in kwestie.

    Tips voor beginnende boksers

    Voor de beginnende bokser is het altijd verstandig om met een trainer aan de slag te gaan. Vechtsporten vragen om een goede controle van techniek en een goed begrip van de regels. Als je dit allemaal zelf uit moet zoeken, verspil je zo veel tijd die je eigenlijk beter kunt spenderen aan het oefenen van deze geweldig leuke sport. Kijk bijvoorbeeld eens bij Fittery, hier heb je een giga aanbod van personal trainers in allerlei sporten waaronder (kick)boksen. Je kunt dan een trainer kiezen die bij jou past en dan kunnen jullie samen aan de slag om jouw boks vaardigheden naar een nieuw niveau te tillen. Te beginnen met een bokszak training schema, om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. En een personal trainer zorgt dat het ook altijd veilig is tijdens het trainen, dat is ook erg belangrijk toch? Boek nu jouw training!

    Extra tip: het beste voor je tanden

    Een bitje doe je in je mond om je tanden te beschermen tijdens een wedstrijd of tijdens het sparren. Een bitje voor (kick)boksen kun je gewoon in een speciaalzaak kopen. Vervolgens moet je dit bitje dan zelf op maat maken naar jouw gebit. Dit is wel optioneel, want over het algemeen komt sparren met een bitje pas echt op een later moment.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Bootcamp Light Westerpark
    Dichtbij Klönneplein 10, 1014 DD Amsterdam, Netherlands
    Miou Notermans Zelfstandige trainer
    16 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    HIIT Bootcamp
    Strandzuid, Europaplein, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Yin Yoga
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Billie Herzer YogaZenter
    Nog 1 plek
    Boks HIIT training.
    Kastanjeplein 60, 1092 LA Amsterdam, Nederland
    Adilson dos Santos Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij