21 november 2023

    Wat moet je doen bij een bootcamp en hoe zwaar is het?

    Bootcamp is een geweldige manier van trainen die de laatste jaren enorm populair is geworden. Dat maakt veel mensen geïnteresseerd in het volgen van een bootcamp, maar ook heel veel mensen zijn sceptisch over hoe een bootcamp nou echt is. En wat je nou precies moet doen als je meedoet aan een bootcamp, wat voor bootcamp oefeningen er gedaan worden en noem maar op. Nou, deze blog is geschreven om precies die vragen te beantwoorden en om je wat extra tips te geven.

    Wat is een bootcamp?

    De term bootcamp komt uit de militaire wereld. Het doel van zo’n training is dan ook om je fysiek (maar ook mentaal) uit te dagen. Het leuke aan een bootcamp is de variatie van de training. De meeste bootcamps combineren cardio met krachttraining en functionele oefeningen. Sommige bootcamps volg je in de sportschool en andere bootcamps zijn buiten. Een bootcamp is perfect voor jou als je op zoek bent naar uitdaging op fysiek en mentaal niveau. Ja, de trainingen zijn pittig. Maar het is ideaal als je je snelheid, kracht, mobiliteit en doorzettingsvermogen naar een nieuw niveau wilt tillen, of je nou meer ervaren bent, of nog een beginner. En geloof maar dat je je nog nooit zo goed hebt gevoeld als na het volgen van een bootcamp. Daarom blijft het voor de meeste sporters niet bij één bootcamp.

    Hoe zwaar is zo’n bootcamp nou echt?

    De meeste mensen krijgen al kippenvel bij het horen van het woord bootcamp. Ze zien een of andere schreeuwende drill sergeant en een groep van twintig gesloopte sporters en ze bedanken vriendelijk. Begrijpelijk, want op het oog lijkt het misschien niet heel aantrekkelijk. Maar de meeste trainers zijn in het echt heel erg vriendelijk en ze stimuleren je alleen om het maximale uit je training te halen. Een bootcamp heeft qua intensiteit van de training een bepaalde reputatie, maar in werkelijkheid maak je het zo zwaar als je zelf wilt. Als je pas begint, kun je natuurlijk niet meedoen met de meest fitte sporters uit de groep. Maar door regelmatig te trainen, zul je beter worden en dan kun je uiteindelijk zelfs de fitste mensen uit de groep bijhouden. En dat is het mooie van zo’n bootcamp: je ziet continu verbetering in jezelf en dat motiveert je om door te zetten.

    Hoe ziet een bootcamp training eruit?

    Natuurlijk is elke bootcamp anders en heeft iedere trainer zijn eigen routine, maar de meeste bootcamps hebben wel enigszins dezelfde structuur. En als je ooit meedoet aan zo’n training is de kans groot dat de volgende bootcamp oefeningen erin voorkomen. Te beginnen met een warming-up natuurlijk. Eerst even goed die spieren opwarmen en losmaken. Gevolgd door cardio en dit kan van alles zijn: van hardlopen en sprinten tot touwtje springen. Als je hart er maar lekker van gaat kloppen. Als je dan echt goed warm bent, volgt de krachttraining. De dumbbells en kettlebells worden uitgehaald om de spieren aan het werk te zetten. Afsluitend met wat functionele oefeningen en een cooling-down zorgen voor een goede nazorg van je lichaam.

    Hoe kan je beginnen met bootcamp trainingen?

    Is je interesse geprikkeld? Wil je je eigen conditie testen tijdens een bootcamp? Dat kan! Bij Fittery vind je een enorm aanbod aan trainers voor je bootcamp. Je kan helemaal zelf kiezen welke trainer past bij jouw doelen en wensen. Het is ook leuk om samen met een groep vrienden een bootcamp te doen. Zo kunnen jullie elkaar inspireren en motiveren om te trainen. En zo combineer je quality time met vrienden met een gezonde activiteit. Fittery is de place-to-be voor kwalitatieve, deskundige en ervaren trainers. Zo wordt jouw fitness journey een groot succes. Boek nu jouw bootcamp lessen!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken