18 januari 2024

    De leukste oefeningen die je tijdens een HIIT gaat tegenkomen

    Een HIIT is een van de leukste manieren om te trainen. Je bent lekker actief en de voordelen van zo’n training zijn geweldig. Een HIIT combineert intense oefening met een korte rustperiode voor optimale verbranding van calorieën en conditietraining. HIIT is ontzettend handig als je in korte tijd een effectieve training wil doen. HIIT is zeer geliefd onder sporters en een van de redenen daarachter is de variatie in de training. Er zitten ontzettend veel leuke oefeningen in een HIIT, maar in deze blog proberen we een korte samenvatting te geven van de leukste oefeningen die je gaat tegenkomen als je eenmaal begint met HIIT. Zo ben je helemaal voorbereid als je HIIT een plek wilt geven in je trainingsschema, het is absoluut de moeite waard.

    Burpees: de meest klassieke haat/liefde relatie in een HIIT

    Burpees mogen zeker niet ontbreken tijdens een HIIT. Burpees zijn de perfecte combinatie tussen kracht en cardio. Je kunt in een relatief eenvoudige oefening heel wat spiergroepen aanspreken. De burpee begint met een sprong, gaat verder met een plank waarbij je horizontaal op de grond steunt op je tenen én handpalmen, vervolgens een push-up, een sprong naar voren en tot slot een sprong omhoog. Je hebt deze oefening vast wel al eens uitgeprobeerd en dan heb je zelf gemerkt dat deze oefening effectief is voor het verbeteren van uithoudingsvermogen én conditie.

    Mountain climbers: klimmend naar je wasbordje

    Mountain climbers zijn een geweldige oefening om je core te activeren. Je gaat in een hoge plank positie staan en je brengt afwisselend je knieën naar je borst. Simpel, toch? Geloof ons maar dat je na een tijdje zeker je buikspieren begint te voelen. Buikspieren hebben een kernrol in een HIIT en terecht ook. Het is heel belangrijk om een sterke core te trainen. Je hebt het misschien niet in de gaten, maar bij vrijwel elke oefening die je doet, worden je buikspieren gebruikt. Een sterke core is een goede basis voor balans en algehele kracht.

    Jumping lunges: never skip leg day

    Natuurlijk mogen de benen niet overgeslagen worden in een HIIT. Jumping lunges zijn een geweldige oefening voor de benen. Je combineert explosieve kracht met cardio. Waar je voor een krachttraining misschien kiest voor simpele lunges, voegen we er bij HIIT een sprong aan toe. Zo wordt krachttraining en cardio perfect gecombineerd in een oefening. Je begint met een gewone uitvalspas (lunge). waarbij je vanuit een grote stap door je knieën zakt naar beneden. Vervolgens wissel je tijdens de sprong van been zodat je daarna weer een lunge kan doen met je andere been. Deze oefening is perfect voor je hamstrings, bovenbenen en billen.

    Plank jacks, het broertje van de jumping jacks

    Plank jacks: de naam geeft je misschien al een klein idee wat dit voor oefening gaat zijn. Bij plank jacks wordt de stabiliteit van je buikspieren eens goed op de proef gesteld. Het is een combinatie van een plank en jumping jacks. Je begint in een plankpositie en springt met je voeten uit elkaar en weer terug. Dit is een geweldige oefening die je buikspieren zeker laat branden. Wederom een goede combinatie tussen krachttraining voor je buikspieren en cardio.

    HIIT iets voor jou? Vind de trainer die bij jou past

    Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast geworden over een HIIT? Dan wil je vast wel een training volgen. Dit is heel makkelijk te boeken via Fittery. Je kunt hier kiezen uit een gigantisch aanbod met trainers en vervolgens kun je via het platform een training boeken in Amsterdam op het moment en op de locatie die jou uitkomt. Je kunt ook kiezen voor een niveau dat bij je past, van beginner tot ervaren. Het leuke hieraan is dat je verschillende trainingen kan proberen, totdat je de perfecte match hebt gevonden.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Bootcamp Light Westerpark
    Dichtbij Klönneplein 10, 1014 DD Amsterdam, Netherlands
    Miou Notermans Zelfstandige trainer
    16 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    HIIT Bootcamp
    Strandzuid, Europaplein, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Yin Yoga
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Billie Herzer YogaZenter
    Nog 1 plek
    Boks HIIT training.
    Kastanjeplein 60, 1092 LA Amsterdam, Nederland
    Adilson dos Santos Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij