18 januari 2024

    Padel 1 tegen 1: kan het en hoe werkt het?

    Een geweldige sport: sociaal, tactisch én sportief. Een potje padel is altijd een goed idee. Het leuke aan padel is dat de sport zo veelzijdig is. Je bent lekker actief bezig en de tijd vliegt voorbij. In principe wordt een potje padel altijd met vier personen gespeeld (2 vs 2), maar je kan de regels ook een beetje aanpassen. In deze blog gaan we dieper in op de sport padel en hoe je een potje kan spelen met z’n tweeën. Zo heb je altijd iets leuks te doen met je favoriete vriend of vriendin.

    Hoe werkt een potje padel? Normaal met vier, maar twee kan ook

    Normaal gesproken wordt padel dus met z’n vieren gespeeld, met twee teams van twee personen. Het is een beetje vergelijkbaar met een dubbelspel bij tennis. Wanneer je padel met vier personen speelt, gaat het spel snel en moet je goed opletten en snel handelen om te kunnen winnen. Strategie, teamwork en communicatie zijn hierbij heel belangrijk. Jij en je teamgenoot moeten een plan maken over hoe jullie het spel gaan aanpakken. Als je begint met padellen zijn trainingen de beste manier om beter te worden. Met 4 spelers is padel ideaal, maar voor een training of om vrij te oefenen kan je ook zeker 1 op 1 spelen. Het is namelijk best lastig om altijd 4 spelers bij elkaar te krijgen. Wanneer je dus toch nog wat extra uren op de baan wil maken, dan is 1 tegen 1 padel een prima alternatief.

    Verfijn je techniek: gewoon met z’n tweeën

    Officiële wedstrijden worden eigenlijk altijd met vier personen gespeeld. Toch geven veel padelclubs en -trainers je de mogelijkheid om een training te volgen met één, twee, drie of vier personen. Het voordeel bij een kleinere groep van bijvoorbeeld 2 personen is dat je iets meer rust en begeleiding hebt. Je kan dan wat beter werken aan je vaardigheden zonder de druk van meerdere spelers die je op je vingers kijken. Dit geeft je de mogelijkheid om de sport een beetje te leren kennen en eerst te wennen aan de techniek, de regels en de baan.

    Hoe speel je een potje padel met twee personen?

    Als je in plaats van vier personen, twee personen op de padelbaan hebt staan, gaat het spel iets anders in zijn werk. Natuurlijk blijven de basisregels van het spel hetzelfde, anders leer je er natuurlijk niets van. Het grote verschil zit in de dynamiek van het spel. Je hebt niet de steun van een partner, maar je hebt ook de volledige aandacht op jezelf. In Amsterdam heb je gelukkig genoeg single banen waar je met twee personen kunt spelen. Het voordeel aan een single baan is dat je niet over zo’n grote baan hoeft te rennen in je eentje. Dit geeft je de kans om je finesse en techniek te verbeteren. Een leuke energieke manier om toch padel 1 vs 1 te spelen.

    Wil jij je padelskills verbeteren? Boek een trainingssessie via Fittery

    Padel is een geweldige sport. Natuurlijk wordt de sport ook alleen maar leuker naarmate je meer oefent en steeds beter wordt. Als jij je vaardigheden wil verbeteren, is privétraining een geweldige keuze. Bij Fittery kun je heel makkelijk een 1 op 1 sessie boeken in Amsterdam, maar je kan uiteraard ook met twee, drie of vier personen lessen. Je kunt zelf kiezen wat jouw voorkeur heeft qua locatie en tijd en ook kunnen de lessen gegeven worden op verschillende niveaus. Waar wacht je nog op? Boek die training, verbeter je skills en je krijgt er een geweldige nieuwe hobby bij.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Bootcamp Light Westerpark
    Dichtbij Klönneplein 10, 1014 DD Amsterdam, Netherlands
    Miou Notermans Zelfstandige trainer
    16 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    HIIT Bootcamp
    Strandzuid, Europaplein, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Yin Yoga
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Billie Herzer YogaZenter
    Nog 1 plek
    Boks HIIT training.
    Kastanjeplein 60, 1092 LA Amsterdam, Nederland
    Adilson dos Santos Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij