18 januari 2024

    Small Group Training vs. Personal Training: De verschillen en voordelen

    De wereld van fitness staat nooit stil. Er komen steeds nieuwe manieren om te trainen, je gezondheid te verbeteren en je fitnessdoelen te bereiken. Een van de keuzes die je moet maken als je begint met sporten is of je gaat voor personal training of trainingen in een groep(je). Iedere manier van trainen heeft zo zijn eigen voordelen en het is vooral afhankelijk van wat je zelf fijn vindt. De een is zeker niet beter dan de ander, maar voordat je gaat kiezen is het wel fijn om even te weten wat de voordelen en verschillen zijn tussen deze opties. Dat is precies wat in deze blog behandeld wordt, dus lees maar snel verder!

    Small group training: samen sta je sterker

    Ben jij een sociale sporter die soms wel wat steun kan gebruiken van vrienden of medespelers? Dan is small group training perfect voor jou! Je kunt je aansluiten bij een bestaande groep of je vrienden overtuigen om met je mee te komen sporten zodat je een eigen small group lessen hebt geregeld. De voordelen van small group training vind je hieronder.

    Sporten is gezellig met z’n allen

    Trainen in groepsverband heeft veel voordelen. Je kunt een training plannen met je vriendengroep of je kunt deze kans grijpen om nieuwe mensen te leren kennen die ook hard aan het werken zijn aan hun gezondheid. Het voordeel hiervan is dat het natuurlijk heel gezellig is om samen te trainen. Zo krijgt de training een sociaal element en dan word je ook nog eens gestimuleerd om je beste beentje voor te zetten.

    Voor ieder wat wils

    Het leuke aan small group training is dat je samen sport met een groep mensen die allemaal hun eigen voorkeuren en kwaliteiten hebben. Personal trainers willen deze voorkeuren ook wel meenemen bij het indelen van hun trainingen. Dit is superleuk voor jou, omdat je zo allerlei verschillende oefeningen tegenkomt die je zelf misschien nooit had kunnen bedenken.

    Goed voor je portemonnee

    Nog een belangrijk voordeel aan trainen met een groep is dat je de kosten lager zal zijn. Als je graag aan je gezondheid wilt werken en de begeleiding van een trainer nodig hebt, dan kan een small group training je deze voordelen bieden voor een lagere prijs dan wanneer je een-op-een met een personal trainer gaat werken, wat uiteraard ook andere voordelen heeft.

    Personal training: training op maat

    Wil je liever de volledige aandacht van de trainer? Kun je je beter focussen als je alleen bent? Dan is personal training precies wat je nodig hebt! Benieuwd naar de voordelen? Lees dan maar snel verder!

    Jij bent het focuspunt van de training

    Een groot voordeel van personal training is dat je de aandacht met niemand hoeft te delen. De trainer kan zich volledig richten op jouw wensen en behoeften en de training kan volledig op maat gemaakt worden. Dit is heel fijn als er bepaalde oefeningen zijn die je niet kan of wil doen of als je bepaalde doelen voor ogen hebt die je graag wilt bereiken. Personal training is hierbij op maat en gefocust op het behalen van je doelen.

    De meest efficiënte manier van sporten

    Een ander voordeel van personal training is de efficiëntie van de training. Omdat er geen uitleg hoeft te worden gegeven aan een hele groep, kun je gelijk aan de bak. Alle oefeningen zijn volledig gericht op jouw doelen, waardoor je een stuk sneller vooruitgang zal zien bij het bereiken van die doelen. En wat persoonlijke aandacht is natuurlijk altijd wel prettig.

    Flexibiliteit bij je lessen

    Flexibel heeft natuurlijk betrekking op de flexibiliteit die je kunt oefenen in een sessie, maar ook de flexibiliteit van het plannen. Als je alleen gaat sporten hoef je alleen met je eigen planning rekening te houden. Dat is een stuk makkelijker dan wanneer jij je moet aanpassen aan tijden van anderen.

    Het beste van beide werelden: Fittery

    Weet je nog niet welke manier van trainen het beste is voor jou? Geen zorgen: kijk eens op Fittery. Hier kun je beide soorten trainingen boeken in Amsterdam en kun je zo veel testen als je wil tot je zeker weet wat voor training het beste werkt voor jou! Je aanmelden voor een training was nog nooit zo makkelijk, je kiest zelf wat en wanneer je wilt trainen. Ideaal, toch?

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken