19 januari 2024

    De verschillende soorten padelrackets die je moet kennen

    We hebben het al gehad over verschillende aspecten zoals de belangrijkste regels van padel. Padel is dus een kruising tussen tennis en squash, waarbij ook het racket er heel anders uitziet. Een padelracket is meestal gemaakt van kunststof en is een stuk dikker dan een tennisracket. Het padelracket heeft kleine ronde gaatjes en is verkrijgbaar in verschillende vormen en gewichten. Wil jij gaan padellen? In dit artikel vind je alle informatie over het kiezen van het perfecte padelracket.

    Je eerste padelracket: ga voor rond

    Een rond padelracket is een van de veelvoorkomende rackets. Veel beginners beginnen dan ook met een rond racket. Een padelracket heeft altijd een sweet spot. Dit is de plek op het racket waarmee je de bal het beste kunt raken. De sweet spot is het grootste bij een rond padelracket. Daarom is dit racket perfect voor beginners, zo kun je even wennen aan de dynamiek en de snelheid van het spel.

    De perfecte balans tussen controle en kracht met een druppelvormige padelracket

    Als je wat verder gevorderd bent en je hebt de basis van padel helemaal onder controle, wil je wat meer gaan werken aan de kracht en de controle van je spel. Als je op dit punt bent aangekomen, is een druppelvormig racket de perfecte keuze voor jou. Het brede uiteinde zorgt ervoor dat je meer kracht hebt bij het slaan van de bal. Het smallere gedeelte bij de hals (de brug) van het racket geeft je wat meer controle, zo kun je de bal makkelijker sturen naar de plek waar je hem graag wilt hebben. Als je je vaardigheden wilt verfijnen dan is een druppelvormig racket perfect voor jou. Kijk ook goed naar het gewicht van het racket. Zorg ervoor dat je niet een racket hebt die té zwaar is waardoor je minder wendbaar bent!

    In de aanval met een diamantvormig racket

    Een diamantvormig padelracket is gemaakt voor spelers die een aanvallende speelstijl hebben. Het gewicht van het racket zit meer in het bovenste gedeelte van het racket, dit zorgt voor extra kracht bij het slaan van de bal. Als je graag krachtig speelt en wat druk wilt uitoefenen op je tegenstander, dan kun je het beste kiezen voor een diamantvormig racket. Een diamantvormig padelracket heeft een kleine sweetspot en is daarom meer geschikt voor de gevorderde speler. De kans is namelijk aanwezig dat je hiermee minder controle hebt en de ballen ook minder ‘zuiver’ raakt. ‘Mishits’, het verkeerd raken van de bal, wil je natuurlijk voorkomen, dus zorg er echt voor dat je dit langzaam opbouwt.

    Beginnen met padel of je skills verbeteren?

    Zoals gezegd is padel een leuke sport en heel vriendelijk voor beginners. Maar als je het goed wilt aanpakken dan kun je het beste met een trainer aan de slag gaan. De kans is groot dat als je eenmaal begint met padel dat je nooit meer wilt stoppen. Het fijne aan padellen met een professionele trainer is dat je de sport gelijk goed aanleert. Een trainer kan je helpen met het verbeteren van je techniek, tactiek, maar ook bij je racketkeuze. Bij Fittery kun je heel makkelijk een les boeken met een trainer. Dan kan je direct je nieuwe racket uittesten op de baan!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Bootcamp Light Westerpark
    Dichtbij Klönneplein 10, 1014 DD Amsterdam, Netherlands
    Miou Notermans Zelfstandige trainer
    16 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    HIIT Bootcamp
    Strandzuid, Europaplein, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Yin Yoga
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Billie Herzer YogaZenter
    Nog 1 plek
    Boks HIIT training.
    Kastanjeplein 60, 1092 LA Amsterdam, Nederland
    Adilson dos Santos Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij