18 januari 2024

    De voordelen van het nemen van een HIIT work-out

    HIIT, of High Intensity Interval Training, is een unieke manier van sporten. HIIT combineert intense inspanning met korte periodes rust voor een heerlijke training. Dit is zo’n manier van sporten waarbij je echt een heerlijk gevoel van voldoening krijgt tijdens en na het trainen. HIIT heeft heel veel voordelen voor je gezondheid. Het is niet alleen een leuke en uitdagende manier van sporten, maar het is ook heel erg goed voor je. Je conditie, je fitheid en je hart- en vaatstelsel zullen je dankbaar zijn als je HIIT een kans geeft. In deze blog lees je alles over de voordelen van HIIT en je krijgt ook nog eens wat waardevolle tips om te beginnen met HIIT.

    Het beste van alles: kracht, cardio, flexibiliteit, ontspanning en inspanning

    HIIT staat bekend omdat het een geweldige boost is voor je complete gezondheid. Bij HIIT wissel je af tussen intense inspanning en korte rustperiode. Dit zorgt ervoor dat je na de training een voldaan gevoel hebt. Daarnaast zorgt het ervoor dat je uithoudingsvermogen enorm vergroot wordt. Als je elke week consistent naar je trainingen gaat, zul je snel zien dat de training je steeds beter afgaat. HIIT zorgt niet alleen voor een beter uithoudingsvermogen, je conditie en spierkracht worden ook meegenomen tijdens zo’n training. Perfect als je snel stappen wilt zetten naar een betere gezondheid.

    De perfecte training als je wat kilo’s kwijt wil

    Wil je graag wat kilo’s kwijt? HIIT is dan ook een perfecte training als je graag wilt afvallen. Door de intensiteit van HIIT wordt de stofwisseling van je lichaam flink verhoogd. Dat maakt dat je lichaam meer calorieën verbrandt en zelfs calorieën blijft verbranden in rust. HIIT stimuleert ook de aanmaak van het groeihormoon en dit zorgt er dan weer voor dat de vetverbranding gestimuleerd wordt.

    Perfect voor de drukke mens

    HIIT is de perfecte training voor de drukke mensen van vandaag de dag. Het leven is al druk genoeg, je wilt wel werken aan je gezondheid. Maar dit moet wel snel en effectief zijn, dat is precies wat HIIT is. De trainingen zijn een heel stuk effectiever dan traditionele cardio oefeningen. HIIT kan in 20 tot 30 minuten al effectief zijn, waar je misschien wel een uur op de loopband moet staan voor hetzelfde resultaat. Dit maakt het veel makkelijker om regelmatig te trainen, ook als je het druk hebt. Een work-out van een half uur tot een uurtje is ook makkelijker in te plannen, helemaal als je dit op een locatie dicht bij huis kan doen.

    Goed voor je hart

    Bovendien is HIIT erg goed voor je hart- en vaatstelsel. De inspanning tijdens een HIIT work-out verbetert de cardiovasculaire gezondheid. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het is relatief simpel: een HIIT work-out zorgt voor een verlaagde bloeddruk en een betere regulatie van je bloedsuikergehalte. Word je een echte doorgewinterde sporter? Dan kan HIIT zelfs helpen om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Hoe mooi is dat? Als je nog meer motivatie nodig had!

    Hoe begin je met HIIT? Met een gekwalificeerde trainer natuurlijk!

    HIIT is geweldig, dat weet je inmiddels wel. Maar hoe begin je dan? Op Fittery kun je heel makkelijk een training boeken in Amsterdam bij een trainer naar keuze. Je kunt dan kiezen voor een HIIT work-out. Je kijkt op het platform om te zien wanneer je een les kunt volgen en waar. Je ziet dan wat het niveau is van de training: beginner, ervaren of pro. Zo kun je precies zelf bepalen wat je wil doen. Dat maakt het zoveel makkelijker om iets nieuws te proberen. Ga jij een HIIT sessie boeken? Makkelijker dan Fittery gaat het niet worden. Veel succes!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken