18 januari 2024

    De voordelen van (kick)boksen voor jou en voor je lichaam

    Boksen is een geweldige sport met veel voordelen. Boksen is krachtig, veelzijdig en een fantastische manier om in beweging te blijven. Je kunt je conditie verbeteren, spieren opbouwen, vet verbranden, je energie kwijtraken en dat allemaal in een les. In dit artikel gaan we dieper in op alle voordelen van boksen. Waarom zou je niet profiteren van al die voordelen? En al helemaal als jij jouw boksles in Amsterdam makkelijk en snel kan boeken via Fittery.

    Geef je conditie een welverdiende boost

    Boksen is een van de leukere cardiotrainingen. Het leuke aan een boksles is dat je zo gefocust bent op je techniek en het boksen zelf, dat je eigenlijk niet eens doorhebt dat je ook nog werkt aan je gezondheid. Door regelmatig een boksles te volgen verbeter je jouw uithoudingsvermogen en kun je stappen zetten richting het verbeteren van je conditie en je algemene gezondheid. Je zult dan ook zeker merken dat je meer energie hebt door de dag heen. Als beginner heb je aan één à twee keer trainen per week al genoeg om snel verbetering te zien. Bij een verder gevorderde sporter zal dit richting de drie keer per week moeten gaan om daadwerkelijk progressie te boeken.

    Zet je hele lichaam aan het werk

    Het leuke aan boksen is dat je bij elke les vrijwel al je spieren gebruikt. Als je naar de sportschool gaat, is de kans groot dat je bij elke sessie de focus legt op een bepaalde spiergroep, maar bij een boksles gebruik je elke keer opnieuw al je spieren en dat maakt het een stuk makkelijker om in vorm te komen én te blijven. Zeker door de combinatie van krachttraining en cardio. Je kunt dan makkelijk vet verbranden en spieren opbouwen. De resultaten daarvan zul je zelf ervaren. Dit zal zeker de moeite waard zijn.

    Niet alleen fysiek, maar ook een mentale challenge

    Boksen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook mentaal is het een geweldige uitlaatklep. Als je bezig bent met een bokstraining wordt jouw volledige aandacht en focus naar dat moment getrokken. Je hebt geen tijd en ruimte om na te denken over andere dingen, je leeft echt even volledig in het moment en dat is best uitzonderlijk in ons drukke leven. Een mooie gelegenheid om je hoofd even leeg te maken en je focus te verleggen naar de sport.

    Zelfvertrouwen met een goede zelfverdediging

    Boksen is niet alleen gezond, maar ook praktisch. Je leert hoe je jezelf moet verdedigen en dat je je mannetje (of vrouwtje) kan staan. Natuurlijk hopen we dat je deze skills nooit in het echt hoeft te gebruiken, maar het feit dat je weet hoe je moet handelen geeft wel zelfvertrouwen. Door bokslessen te nemen werk je dus niet alleen aan je gezondheid, maar ook aan je zelfbeheersing en je zelfvertrouwen.

    Een stap buiten je comfortzone: boek je (kick)boksles via Fittery

    Ben je overtuigd van de voordelen en wil je boksen een kans geven? Boek dan gelijk een les via Fittery. Hier kun je kiezen uit verschillende soorten (kick)bokslessen. Je kunt lessen kiezen op basis van tijdstip, locatie in Amsterdam, trainer, niveau, groepsgrootte. Zo kun je helemaal zelf kiezen in welke setting jij je het meest comfortabel voelt. En je kunt ook heel makkelijk verschillende lessen proberen, dan hoef je je nergens aan te binden, totdat je zeker weet dat het een perfecte match is.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken