30 oktober 2023

    De beste voorbereiding op je (eerste) bootcamp les

    Als fanatieke sporter zoek je altijd naar nieuwe manieren om jezelf uit te dagen. Het is natuurlijk top om goed te zijn in één sport, maar het is nog leuker om nieuwe dingen te leren en jezelf continu te verbeteren op allerlei verschillende vlakken. Daarbij is altijd hetzelfde doen ook snel saai. Als je zoekt naar uitdaging, afwisseling en plezier dan is een bootcamp precies wat jij zoekt. Maar als je besluit dit te proberen, wil je natuurlijk goed beslagen ten ijs komen, dus je gaat je voorbereiden. En hoe je dat doet? Dat lees je hier. Bovendien geven we ook nog een aantal handige tips voor bootcamp voor beginners.

    Iedere sporter is anders

    Ten eerste is het als beginner belangrijk om te weten dat bootcamp ontzettend breed is. Er zijn bootcamps voor allerlei verschillende sporten, maar één ding dat ze allemaal gemeen hebben is de fysieke uitdaging. Een bootcamp is gemaakt om jou tot het uiterste te drijven. Als je naar zo’n bootcamp gaat wordt verwacht dat je alles geeft wat je hebt. Wat daarbij belangrijk is, is dat dit er voor iedereen verschillend uitziet.
    Laat je daarom ook niet gek maken door de andere sporters in zo’n bootcamp. Zorg dat je zo ver gaat als dat jij kan gaan, niet zo ver als je buurman kan gaan. Je moet het zo aanpakken dat je je goed uitgeput voelt, maar dat je wel nog terug wilt komen. Push jezelf, maar wees vooral eerlijk naar jezelf.

    Kies een bootcamp dat bij jouw niveau past

    Als je nog niet lang bezig bent met sporten, ga je natuurlijk niet naar het meest intense bootcamp dat je kan vinden. Kies een bootcamp voor beginners, zodat je zelf op je eigen tempo de sport kan leren kennen. Niemand begint gelijk als expert, iedereen begint rustig aan en leert door de jaren heen. Laat je ego even thuis en kies een bootcamp dat past bij je huidige niveau.
    Na een aantal maanden trainen kun je altijd nog overstappen naar een intensievere variant. Maar als je al gelijk te zwaar begint, is de kans groot dat je het niet volhoudt en dat je opgeeft terwijl dit helemaal niet nodig is.

    Voeding en rust

    Als je al een beetje bekend bent met sporten, dan weet je al dat het veel verder gaat dan die paar uurtjes dat je daadwerkelijk aan het trainen bent. Het gaat ook om je dieet, je rust en je levensstijl. Wil je jezelf echt verder ontwikkelen en als beginner gelijk goed van start gaan? Dan zul je op al deze vlakken moeten letten. Zorg voor een dieet met voldoende voedingsstoffen, maar geef jezelf ook de ruimte om te genieten.
    Niemand kan 100% van de tijd alleen maar gezond eten, dat is simpelweg niet haalbaar. Daarnaast is gehydrateerd blijven is ontzettend belangrijk, zeker tijdens het sporten, dus neem dus zeker een bidon met water mee. En ga alsjeblieft niet naar een bootcamp wanneer je maar twee uurtjes hebt geslapen, daar maak je jezelf en je lichaam echt niet blij mee.

    Kies voor de juiste uitrusting

    Een bootcamp is een pittige training, dat weet je van tevoren. Dit is ook wat het leuk maakt, je daagt jezelf uit en je zult elke week verbetering zien. Maar met een juiste outfit kun je de wereld aan. Naast je outfit heb je ook andere dingen nodig, zoals goede schoenen, een waterfles en misschien nog andere sportspullen. Dit kan nogal verschillen per bootcamp en het is wel zo fijn om gelijk de juiste spullen mee te nemen naar de eerste les. Als je nog in de ontdekkingsfase zit en niet zeker weet of dit wel iets voor jou is, is het misschien fijner om spullen te lenen van een vriend of vriendin. Misschien heeft je trainer ook nog wel wat dingen die je kunt lenen. Kies voor kleding die je de ruimte geeft om te bewegen en waar jij je comfortabel in voelt. En dan ben je helemaal klaar voor je eerste bootcamp les! Veel succes!
    Dit kan nogal verschillen per bootcamp en het is wel zo fijn om gelijk de juiste spullen mee te nemen naar de eerste les. Als je nog in de ontdekkingsfase zit en niet zeker weet of dit wel iets voor jou is, is het misschien fijner om spullen te lenen van een vriend of vriendin. Misschien heeft je trainer ook nog wel wat dingen die je kunt lenen. Kies voor kleding die je de ruimte geeft om te bewegen en waar jij je comfortabel in voelt. En dan ben je helemaal klaar voor je eerste bootcamp les! Veel succes!

    Werk samen met een professionele trainer van Fittery

    Het is belangrijk om te kiezen voor een trainer die je kan ondersteunen. Een echte pro, die jou kan helpen met het ontdekken van een nieuwe sport en die ervoor zorgt dat jij al die nieuwe skills goed aanleert. Bij Fittery kun je een trainer kiezen uit een groot aanbod. Zo kun je zelf bepalen wie bij jou past en wie je kan helpen bij het leren van nieuwe dingen en die je kan motiveren om door te zetten, als het even zwaar wordt. Zeker tijdens je eerste bootcamp is een kwalitatieve trainer van groot belang. Boek nu je bootcamp training bij jouw favoriete trainer bij Fittery!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken