30 oktober 2023

    Welke kleding kun je het beste dragen tijdens een bootcamp?

    Een bootcamp les is een geweldige manier om fit te worden. Als je denkt dat je regelmatig intensief sport, zal een bootcamp je laten zien dat je veel meer kunt dan je dacht. Daarnaast is het ook gewoon een leuke manier om in beweging te blijven. Je traint meestal in een groepsverband dus dat zorgt altijd voor wat extra motivatie en drive om jezelf naar nieuwe hoogtes te pushen. Een bootcamp is ook enorm veelzijdig. Het is meer een bepaalde manier van trainen dan een specifieke sport. Je kunt een bootcamp volgen voor veel verschillende sporten. Denk hierbij dus ook aan boksen, crossfit, hardlopen en nog heel veel meer. Het leuke hieraan is dat je op deze manier verschillende sporten kunt proberen op een intensieve, leuke en uitdagende manier. Maar als je besluit zo’n bootcamp te volgen, is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Een bootcamp kan namelijk best pittig zijn. En eerlijk is eerlijk, om je goed voor te bereiden heb je ook een goede outfit nodig. Bootcamp kleding is heel veelzijdig en persoonlijk, maar er zijn wel wat tips om je te helpen bij het kiezen van de perfecte outfit.

    De optimale bootcamp outfit

    Bootcamp kleding ziet er voor iedereen anders uit. Het gaat met name om kleding waarin jij je comfortabel voelt. Je bootcamp kleding moet je de ruimte geven om vrij te bewegen en moet je dus niet beperken in je bewegingsvrijheid. Het is ook handig om meerdere laagjes te dragen. Een bootcamp is heel veelzijdig, soms ook als het aankomt op locatie. Het kan dus zijn dat je training buiten begint en dat je uiteindelijk binnen verder gaat (of andersom uiteraard). Daarom kan het soms wel handig zijn om een outfit te hebben waarbij je een extra laag uit of aan kunt doen. Dan heb je het nooit te koud of te warm.

    Kleed je naar het weer

    Het is sowieso belangrijk om je te kleden naar het weer. Als je in de winter buiten gaat trainen, moet je jezelf wel beschermen tegen de kou. Maar je moet er ook rekening mee houden dat je het tijdens je training echt wel goed warm gaat krijgen. Doe dus geen dikke winterjas aan, die heb je echt niet nodig. Als het zonnetje wel volop schijnt, is het verstandig om een pet op te zetten als dat kan en mag bij je gekozen bootcamp. Zo bescherm je jezelf tegen de zon.

    Bescherm je voeten

    Goede schoenen zijn ook een absolute must. Jumping jacks, rennen, burpees, springen, noem het maar op. Sportschoenen met een goede demping beschermen je gewrichten en zorgen dat je geen onnodige blessures riskeert. Wat vaak vergeten wordt is het belang van goede sokken. Speciale sportsokken helpen bij het afvoeren van vocht en zorgen ervoor dat je geen blaren krijgt. Als je eenmaal goede sportschoenen hebt gevonden, moet je sokken kiezen die comfortabel zitten in deze schoenen.

    Maak jezelf zichtbaar

    Als je laat in de avond traint of als het winter is en het wordt al vroeg donker, moet je zoeken naar kleding waarin je goed zichtbaar bent. Dit zul je ook beslist te horen krijgen van je trainer. Veiligheid staat immers te allen tijden voorop en zeker als je buiten aan het sporten bent, moet je altijd goed zichtbaar zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

    Belangrijke accessoires

    Het belangrijkste accessoire tijdens je bootcamp is sowieso je waterfles (en een handdoekje). Je gaat hard aan de bak en goed hydrateren is van belang. Om al dat vocht wat je verliest met trainen weer bij te vullen, heb je een grote waterfles nodig. Als je met gewichten aan de slag gaat, is het ook niet gek om een paar fitness handschoenen aan te schaffen. Zo bescherm je je handen tegen eelt en grote blaren en heb je ook beter grip op de gewichten.

    Vind de perfecte trainer bij Fittery

    Naast de perfecte outfit heb je natuurlijk ook een goede trainer nodig. Een bootcamp is nogal een uitdaging en als je pas net begint, kan dit best intimiderend zijn. Met een professionele trainer kun je zorgen dat jouw eerste bootcamp een groot succes wordt. Het is natuurlijk nog steeds een pittige manier van sporten, maar met wat extra motivatie van een pro kom jij daar wel doorheen.

    Zoek je nog een goede bootcamp trainer? Neem een kijkje tussen het bootcamp aanbod van Fittery. Hier zijn heel wat trainers te vinden, zeker ook eentje die jou kan helpen. Je kan helemaal zelf kiezen welke trainer je goed lijkt en dan kun je zelf een les inplannen. En als je al een echte professional bent, kun je zelf ook je diensten aanbieden via ons platform.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Aroma Yin (English)
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Carolina YogaZenter
    Nog 1 plek
    Early Birds
    Dichtbij Europaplein 16, 1078 GZ Amsterdam, Nederland
    Muriël Latumaelissa Zelfstandige trainer
    5 plekken vrij
    Bootcamp 45
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken
    Personal training
    Zeeburgerpad 94, Amsterdam, Netherlands
    Edit Horvath Zelfstandige trainer
    Nog 1 plek
    Fit with Fire - Power
    Dichtbij Leeuwarderweg 84, 1022 BP Amsterdam, Nederland
    Mike Fire Zelfstandige trainer
    7 plekken vrij
    Bootcamp 45
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken