21 november 2023

    Hardlopen voor beginners: 5 redenen om te beginnen

    Hardlopen is heerlijk. Je trekt je hardloopschoenen aan, zet je favoriete nummer op en je bent ready-to-go. Geen lange ritjes naar de sportschool, geen drukte in de gym en niet wachten tot je les begint. Je kunt gewoon gaan. Je kunt het zelf zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. En het heeft heel veel voordelen voor je fysieke en mentale gezondheid. Het is een geweldige manier om je hoofd leeg te maken na een lange dag. Waarom ook jij moet beginnen met hardlopen en hoe een trainer van Fittery jou hierbij gaat helpen, dat lees je hier!

    Beweeg je lijf en verbeter je gezondheid

    Hardlopen is een goede vorm van cardio en helpt om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Probeer je wat eigenwijze kilootjes kwijt te raken? Ook dan is hardlopen perfect: je verbrandt heel wat calorieën, al bij slechts een halfuurtje hardlopen. Wil je spieren opbouwen?Je raadt het al. Je beenspieren, buikspieren en zelfs je bovenlijf wordt getraind tijdens een rondje hardlopen. Kortom, hardlopen is super gezond en je lichaam zal je dankbaar zijn als je je hardloopschoenen aantrekt (en ze vervolgens ook gebruikt). Door aan de slag te gaan met een hardlooptrainer heb jij ook nog eens een stok achter de deur die je nodig hebt om je fysieke progressie te boeken.

    Weg met stress: maak je hoofd leeg met een rondje hardlopen

    Lichamelijk heeft hardlopen heel veel voordelen, maar ook voor je mentale gezondheid is hardlopen heel goed. Tijdens het rennen maakt je lichaam endorfine aan. Dit zijn gelukshormonen en dankzij dit stofje ervaar jij een gevoel van welzijn en ontspanning. Op deze manier helpt hardlopen tegen stress, angst en depressie. Daarbij is het ook nog eens goedkopere en snelle (en leukere) manier om je mentale gesteldheid op orde te brengen. Een hardlooples boven een therapiesessie laten we maar zeggen.

    Gewoon voor de gezelligheid: lekker samen hardlopen

    Hardlopen is nog leuker met een groep. Goed voor de gezondheid en voor wat quality time. De beloning is een lekkere koffie of een stukje cake op het terras. Als je begint met hardlopen is het verstandig om te beginnen met een personal trainer in hardlopen. Met de trainer ga je aan de slag en werk je (vooral) met leuke groepslessen. Diegene helpt jou op weg om letterlijk en figuurlijk de juiste stappen te zetten zodat je op de juiste manier van start gaat. Daarnaast is het super leuk om zo nieuwe mensen te ontmoeten in de groepslessen en het helpt om je te motiveren. Als je samen rent, ben je toch net iets meer gedreven om door te zetten.

    Overwin je energiedipje: trek je hardloopschoenen aan

    Oké, het klinkt tegenstrijdig, maar toch werkt het. Niet jouw dag vandaag? Je kent het wel, je bent niet echt ziek, maar je hebt gewoon nergens zin in. De beste oplossing: trek je hardloopschoenen aan en ga eens een lekker rondje het bos in. Geloof maar dat als je terugkomt, dat het vervelende gevoel helemaal weg is! Hoe? Door te bewegen wordt de circulatie en de zuurstoftoevoer in je lichaam verbeterd. En dat is wetenschappelijk bewezen.

    De perfecte uitdaging!

    Hardlopen is de perfecte sport als je houdt van uitdaging. Je kunt elke week nieuwe doelen stellen qua tijd en afstand. Ren je deze week 5 kilometer in 30 minuten? Volgende week doe je dat in 25 minuten en de week erna in 20 minuten. En de week daarna ga je 7 kilometer rennen. Zo blijf je gemotiveerd en krijg je een gevoel van voldoening en dat bovenop die endorfine: zo word je helemaal verliefd op hardlopen. Dit is een geweldige boost voor je zelfvertrouwen en laat je zien dat jij die uitdaging makkelijk aankan, ook als het niet om hardlopen gaat. Trek die hardloopschoenen aan, boek een les een trainer voor hardlopen via Fittery en ga aan de slag. Zo leer jij meteen de beste houdingen en looptechnieken. Dit zorgt ervoor dat je binnen no-time je huidige looprecord gaat verbreken. Bij Fittery heb je een uitgebreid aanbod aan personal trainers die je kunnen helpen om jouw start met hardlopen zo soepel mogelijk te maken.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Bootcamp Light Westerpark
    Dichtbij Klönneplein 10, 1014 DD Amsterdam, Netherlands
    Miou Notermans Zelfstandige trainer
    16 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    HIIT Bootcamp
    Strandzuid, Europaplein, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Yin Yoga
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Billie Herzer YogaZenter
    Nog 1 plek
    Boks HIIT training.
    Kastanjeplein 60, 1092 LA Amsterdam, Nederland
    Adilson dos Santos Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij