30 oktober 2023

    Ontdek Fittery: sporten met een trainer

    Sporten. Het is iets wat velen van ons doen (de meerderheid in Nederland zelfs 1x per week of vaker), en een grote groep ook zeker vaker zou willen doen. Helaas lijkt het soms alsof de drempel om van de bank af te komen hoger is dan ooit. Vanuit mijn eigen persoonlijke frustratie in 2022 heb ik hier een oplossing voor bedacht: Fittery.

    Persoonlijke frustratie

    Ik wilde, na een lange saaie corona periode, weer fit worden, maar ontdekte al snel dat sportscholen met hun overweldigende marketingcampagnes alle aandacht opeisten, terwijl zelfstandige trainers en losse sportlessen onopgemerkt bleven. Het aanbod was er wel, maar het was een uitdaging om het te vinden, te vergelijken en te boeken.

    Ik, en vele anderen met mij, hebben de sportschool vaak als oplossing gezien om weer fit te worden. Toch werkt dat niet altijd: je betaalt wel, je vertelt ook met trots dat je lid bent (alsof je daardoor automatisch fit wordt), maar daar blijft het dan vaak bij. We zien dit ook in de cijfers: ieder jaar neemt ongeveer 1/3 van alle abonnee's weer afscheid van de sportschool. Kortom, de sportschool is niet voor iedereen de juiste plek/strategie om weer fit te worden.

    Dus ging ik in gesprek met talloze trainers en toen ontdekte ik iets opmerkelijks. Deze zelfstandige trainers, veelal ZZP'ers, werken met enorme passie en toewijding, maar verdienen relatief weinig en velen van hen verlaten om die reden dan ook vroegtijdig het sportveld voor een ander carrièrepad. En dat terwijl zij, de helden van het veld zijn.

    En dat is zonde, omdat sporten met een trainer zo ontzettend veel variatie biedt: binnen, buiten, individueel, in groepen, met of zonder apparatuur, gericht op spiergroepen, kracht of conditie, competitief of juist niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. En voor velen kan dit juist de perfecte aanpak zijn om weer fit te worden.

    Het idee achter Fittery was daarmee glashelder: het speelveld voor trainers verbeteren om (alle) sporten voor iedereen toegankelijker, betaalbaarder en leuker te maken, en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonder leven.

    Sporten is goed. Een trainer maakt het leuker.

    Nadat ik mijn medeoprichters Jorrit Mulder en Anton Timmermans had gevonden (wat een toppers), zijn we het concept verder gaan ontwikkelen. Vanaf eind 2022 hebben we hier iedere dag keihard aan gewerkt. Ons motto luidt: “Sporten is goed. Een trainer maakt het leuker.”. Met de steun van investeerders hebben we het platform ontwikkeld, en sinds de herfst van 2023 is de eerste publieke versie live. En, we zijn nog lang niet klaar!

    Fittery brengt trainers en sporters direct met elkaar in contact, waardoor het speelveld voor iedereen aantrekkelijker wordt. Trainers kunnen hun eigen aanbod bepalen (tijden, tarieven, groepsgrootte…) en op het platform publiceren. Sporters kunnen door dit aanbod zoeken, filteren en vergelijken om vervolgens direct een sportles te boeken en te betalen. Hoe makkelijk & leuk is dat!

    Fittery: door trainers & voor sporters

    Voor trainers betekent Fittery de kans om te groeien als professioneel trainer en als bedrijf. Fittery neemt de grootste uitdagingen voor trainers, zoals het vinden en behouden van klanten, administratie en betalingen, uit handen. Als helden van het veld zijn trainers het middelpunt van het Fittery-platform. Daarmee is de visie van Fittery helder: elke trainer kan succesvol zijn, en Fittery zorgt ervoor dat er geen obstakels zijn voor hun succes.

    Voor sporters maakt Fittery het aanbod van (onafhankelijke) trainers toegankelijk en betaalbaar. Dit aanbod beperkt zich niet tot de bootcamp trainer in het park. Van hardlopen tot yoga tot small group personal training of padel, Fittery biedt het allemaal aan. Voor consumenten is het soms uitdagend om van de bank af te komen, maar juist door het brede aanbod dat makkelijk vinden en te vergelijken is, en die specifieke afspraak met een trainer, los je dat op.

    Check zelf het aanbod van sportlessen met een trainer. Kies je sport, boek een trainer en overtref jezelf. Maar pas op... je bank gaat je nog missen!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken