21 november 2023

    Welke kleding/materiaal heb je nodig bij padel?

    Padel is niet meer te missen in Nederland. En met goede reden, het is een super leuke sport voor jong en oud. Padel is eigenlijk de perfecte combinatie tussen sporten en socializen. Je speelt meestal met vier spelers, dus het is perfect voor een zondagmiddag quality time met je beste vrienden en lekker om een avond in de week te sporten. Hartstikke gezellig en ook nog eens actief. Maar voordat je de padelbaan op kan, heb je wel nog een aantal dingen nodig. Wat je nodig hebt en hoe je kunt beginnen lees je in deze blog.

    Bij het begin beginnen: wat is padel?

    Net als tennis is padel een racketsport. Maar voordat je een hele boze menigte padel fans achter je aankrijgt, padel is geen tennis. Padel wordt gespeeld op een rechthoekige baan omringd door glazen wanden of een hekwerk. Het leuke bij padel is dat je deze wanden ook mag gebruiken om de sport te spelen. Zo kun je de bal ook via de wand naar de tegenspelers spelen. Dit zorgt voor een leuke uitdaging en wat extra druk om een goede strategie te gebruiken voor je padel spel. Het doel is om de bal over het net te spelen op zo’n manier dat de tegenstander ‘m niet terug kan spelen.

    De perfecte outfit voor padel

    De perfecte padel kleding is een outfit waar jij je goed in voelt, die je de vrijheid geeft om te bewegen en je zelfvertrouwen geeft in jouw padel skills. Wat je sowieso nodig hebt zijn goede padel schoenen. Je moet padel schoenen hebben die je gewrichten steun geven en die goed grip hebben op de baan. Padel wordt gespeeld op een baan van kunstgras met zand, dus je moet op zoek naar schoenen die je grip geven op deze ondergrond. Vervolgens heb je ook goede en ademende sportkleding nodig. Tijdens een potje padel moet je best wel wat rennen en dan wil je een outfit die je bewegingsvrijheid geeft en je koel houdt. Een goede collectie van padel kleding dames en padel kleding heren is ideaal als je echt wil gaan padellen. Voor een zomers potje padel is een petje ook altijd handig, om je hoofd koel te houden. Extra tip: houd ook rekening met de soort baan waar je op gaat spelen. Er zijn zowel binnen- als buitenbanen waar je kan spelen. Kleed je vooral bij de buitenbanen op het weer op het moment van spelen. Indien het koud of regent, dan zal jij je zelf ook warmer moeten kleden. De binnenbanen zijn over het algemeen redelijk warm, dus dan is een laagje kleding minder wel prettig.

    Padel Materiaal: wat heb je nodig voor een potje padel

    Als je eenmaal de perfecte outfit hebt gevonden, ben je klaar om de padelbaan op te gaan. Bij de meeste padelbanen kun je materiaal huren voor de eerste paar potjes. Als je dan echt fanatiek wordt, kun je ervoor kiezen om zelf materiaal aan te schaffen. Een van de belangrijkste spullen voor een potje padel is het padelracket. Het kiezen van het perfecte padelracket is belangrijk. Er zijn veel verschillende vormen, gewichten en materialen padelrackets. Voor beginners is een gemiddeld gewicht met een grote sweetspot fijn om te leren. Als je meer ervaring hebt en je eigen speelstijl hebt ontwikkeld, kun je overstappen op een racket dat volledig is afgestemd op jouw behoeftes. Ten slotte padel ballen, zorg altijd dat je genoeg ballen bij je hebt. Zorg er echter wel voor dat je de juiste ballen hebt. Een padelbal is in formaat kleiner dan een tennisbal, dus houd daar rekening mee.

    Extra accessoires

    Tot slot is het ook verstandig om altijd wat water en een handdoekje mee te nemen. Als het goed is, is padel redelijk intensief, dus wat water en een doekje om enkele zweetdruppels af te doen is zeker prettig.

    De eerste stappen naar een succesvolle padel carrière

    Beginnen met padellen Beginnen met padellen is altijd een goed idee. Het is een leuke sport en ook een geweldige manier om iets leuks te doen met vrienden en familie. Als je wilt beginnen met padellen is het een goed idee om een paar lessen te pakken bij een trainer. Bij Fittery kun je kiezen uit een groot aanbod van personal trainers, die je perfect kunnen helpen om het padellen onder de knie te krijgen. Door te beginnen met een personal trainer weet je zeker dat je alle regels goed kent en de techniek goed aanleert. Het is heel lastig om een foute techniek af te leren, dan kun je het beter gelijk goed doen.

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    HIIT Bootcamp
    Kinderbadje, Vondelpark, Amsterdam
    Tommy Owens Zelfstandige trainer
    10 plekken vrij
    Kickboks Zaktraining
    Marcantilaan 497, Amsterdam, Nederland
    Mourad Tijarti Zelfstandige trainer
    6 plekken vrij
    Bootcamp
    's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam
    Giovanni Meynaar Fitmundo
    7 plekken vrij
    Outside Bootcamp
    Prins Bernhardlaan 2
    Samuel van Gelder Limitless Fit
    10 plekken vrij
    BBB
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken