21 november 2023

    Welk padel niveau heb jij?

    Padel, de racketsport die binnen no time Europa rondging, is inmiddels een hobby van eigenlijk bijna iedereen. En terecht, het is een leuke sport en het is een goede manier om te bewegen en lekker te socializen met je medespelers. Of je nu net begint of al veel ervaring hebt, natuurlijk wil je uiteindelijk ook je niveau verhogen en bij elke training wat verbetering zien. Er zijn verschillende maatstaven om je padelniveau te meten: de officiële rating van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB) en de scores van de Playtomic app. Deze app heb je misschien weleens gebruikt om een baan te boeken en je scores bij te houden. In deze blog lees je meer over deze verschillende niveaus: zo kun je je huidige niveau bepalen en je doelen bijhouden!

    De beginner: KNLTB 8,0 - 9.9 en Playtomic Score 0 - 2

    Je staat aan het begin van je padel avontuur. Je hebt al wat uurtjes op de baan gestaan, maar je hebt nog niet heel veel ervaring. Je bent bezig met het leren van de basisprincipes en het gevoel krijgen voor de bal en padelracket. De regels van padel zijn je nog niet helemaal duidelijk, maar je hebt het wel naar je zin en dat is natuurlijk de eerste prioriteit. Het belangrijkste hier is om te genieten van het spel, vaak te spelen en geduldig te zijn. Als je het zo aanpakt komen die vaardigheden vanzelf.

    Gemiddeld niveau: KNLTB 6,5 - 8,0 en Playtomic Score 2 - 3

    Naarmate je wat vaker bent gaan padellen en je meer gevoel hebt gekregen voor de sport, ben je een gemiddelde speler. Je hebt de basis helemaal onder de knie en je kunt al redelijk rally’s spelen. De bal gaat grotendeels de kant op die je in gedachte had en je begint al aardig wat punten te scoren. Nu kun je beginnen met dubbelspel en kun je je techniek wat gaan uitbreiden. Probeer gebruik te maken van de muren en probeer slim te spelen om wat punten te scoren. Maak onverwachte slagen en wie weet verras je de tegenstander (en jezelf).

    Gevorderd niveau: KNLTB 4,5 - 6,5 en Playtomic 3 - 4

    Je bent een serieuze padel speler geworden. Je techniek is uitstekend en zelfs de complexere slagen gaan jou makkelijk af. Je begrijpt de tactiek van het spel en je gaat strategisch te werk om de tegenstander te slim af te zijn. Je staat kalm en vol zelfvertrouwen op de padelbaan en niemand doet je wat! Of het nou gaat om aanvallen of verdedigingen, jij kijkt nergens van op. Als je dit niveau hebt bereikt, is het leuk om eens mee te doen aan een wedstrijd. Zo motiveer je jezelf weer even om nog beter te worden en wie weet hou je er een leuke prijs aan over.

    De top van Nederland: KNLTB 0,0 - 2,0 + en Playtomic 5-6

    Dit zijn de wedstrijdspelers van ons land die meedoen aan ranglijsttoernooien voor de toppositie van Nederland. Dit zijn ongeveer de top-200 spelers van NL waarvan de beste daarvan ook meegaan als professional en internationaal spelen.

    De professional: KNLTB 0,0 - 1,5 + en Playtomic 7+

    Als expert ben je een meester in padel. Je hebt volledige controle over de bal, het spel, de snelheid en de techniek. Je voetenwerk is uitstekend en je ziet elke actie van de tegenstander al van kilometers aankomen. De absolute top is gereserveerd voor de echte professionals. Dit is de elite van de sport en zij hebben jaren van hun leven gewijd aan padel. Ze trainen met de beste trainers en elke dag draait bij hen om padel. Dit is een select groepje en het is zeker niet voor iedereen weggelegd

    Wat is jouw padelniveau?

    Als je wilt beginnen met padel dan is het altijd aan te raden om een personal trainer om hulp te vragen. Op het platform van Fittery kun je een trainer kiezen uit een heel uitgebreide groep trainers. Perfect als je net wilt beginnen, maar ook als je je niveau wilt verbeteren. Boek jouw padel lessen bij Fittery en maak stappen!

    Sport vandaag nog!

    Boek een les

    Aroma Yin (English)
    YogaZenter, Derde Oosterparkstraat, Amsterdam
    Carolina YogaZenter
    Nog 1 plek
    Early Birds
    Dichtbij Europaplein 16, 1078 GZ Amsterdam, Nederland
    Muriël Latumaelissa Zelfstandige trainer
    5 plekken vrij
    Bootcamp 45
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken
    Personal training
    Zeeburgerpad 94, Amsterdam, Netherlands
    Edit Horvath Zelfstandige trainer
    Nog 1 plek
    Fit with Fire - Power
    Dichtbij Leeuwarderweg 84, 1022 BP Amsterdam, Nederland
    Mike Fire Zelfstandige trainer
    7 plekken vrij
    Bootcamp 45
    Reinaert de Vosstraat 33
    Ewout Steenhoff Zelfstandige trainer
    De laatste 3 plekken